PLAYMAX futóklub minden hétfőn

Áprilisban felkért a PLAYMAX, hogy hetente egyszer tartsak futóedzést a Margit-szigeten, lehetőséget biztosítva ezzel azoknak a lelkes futóknak, akik télen-nyáron szeretnének jó hangulatban, csoportosan edzeni. Nagyon tetszett az ötlet, mert rendszeresen látogattam a Nike futóklubot és láttam, hogy több száz embert meg tud mozgatni egy ilyen közös futóedzés!

Playmax Futóklub Őry Istvánnal

Minden érdeklődőt szeretettel várunk hétfőnként a futóklubba, mely 18:00-kor rajtol a Margitszigeti Atlétika Centrumból. Csoportbontásban dolgozunk együtt Vozár Attilával, aki a kezdő futókkal foglalkozik, míg én a haladóbb sporttársaknak tartok edzést. Részben ez is motivált, hogy elindítsam ezt az oldalt, mert rengeteg kérdést kapok minden alkalommal és utálom többször ugyanazt elmondani! 😀 Csak viccelek!
 
Itt tudsz csatlakozni nyilvános Facebook csoportunkhoz, ahol megosztjuk veled tapasztalatainkat és tudásunkat.
 
Ha most ismerkedsz a futással, akkor nagyon hasznosnak fogod találni, hogy nem egyedül kell megtenned az első km-eket és mások ugyanabban a (futó)cipőben járnak mint te! Minden kezdet nehéz, de együtt sokkal könnyebb, mert erőt tudsz meríteni a melletted lihegő futó halálhörgéseiből! 😀

Playmax futóklub a Margitszigeten

Ha már haladó futó vagy, akkor az én csoportomhoz csatlakozhatsz. Jajj neked! Hallom is már a kérdést, hogy mitől leszel haladó futó, hogyan tudjuk ezt meghatározni. A haladó csoportban úgy néznek ki az edzések, hogy futunk 3-4 km bemelegítést és utána iramváltogatás vagy intervall (résztávos) edzések jönnek, a téli időszak alatt még a dombedzés is játszik (a dombedzések fontosságáról itt olvashatsz részletesen). Az edzések végén 3 km levezetés.
 
A legerősebb edzések az intervall edzések, ahol a bemelegítés után futunk például 5×1000 métert 5 perces vagy 5:30-as rajtokra. Tehát, ha lefutod 4 perc alatt az 1000 métert, akkor van 1,5 perced a következő rajtig. Ha edzettségi állapotod szerint ez menne, akkor haladó futónak számítasz, szóval köztünk a helyed! Ha még soha nem teljesítettél hasonló jellegű edzést, akkor azt mondanám, ha 2 óra körüli férmaratonnal rendelkezel (vagy ez alatt), akkor számítasz haladó futónak a futóklub csoportbontásának szempontjából.

Playmax futóklub Őry Istvánnal

Egész télen dübörög a futóklub, csatlakozz hozzánk bátran! Az edzések alatt kérdezz nyugodtan sporttáplálkozásról, edzésekről, sérülésekről és igyekszem segíteni az elmúlt 16 év tapasztalatával és az egyetemen megszerzett tudásommal. További kérdés esetén írj nekem az info@futolepes.com e-mail címre!
 
Kérdéseid, tapasztalataid nyugodtan oszd meg velünk kommentben!

Vélemény, hozzászólás?