Őry István mérföldköve

alt = " Ory Istvan - Az en merfoldkovem "Ezeknek a mérföldköveknek az a célja, hogy megmutasd, neked is sikerült és ezzel motiválni tudsz másokat. Más képességekkel, más célokkal rendelkezünk, ezért ezeket a küzdelmeket mindenki saját magával vívja, viszont megmutathatod, neked is sikerült, és milyen távlatokat tűztél ki magadnak. A dolog egyszerűbb végét fogom meg és a kezdetekről írok, de nem feltétlenül kell, hogy ez legyen a legemlékezetesebb mérföldkő sportolói pályafutásod alatt! Írhatsz egy jól sikerült edzésről, egy felejthetetlen versenyről, vagy egyszerűen arról, aki megszerettette veled a futást!
 
Mint minden kissrác Magyarországon, én is focistaként képzeltem el sportolói karrierem és sokáig haladtam is az úton, 16-os vonaltól 16-os vonalig. Aztán gondoltam egyet 12 évesen, és egy izgalmasnak nem mondható novemberi délutánon két széria dekázgatás közözött szaladtam pár kört a pálya körül, hogy jó kondiban lévő középpályás legyek. Aztán úgy maradtam.
 
Persze, nem ennyire egyszerű, de a lényeg ez volt. Elkezdtem köröket futni a zámolyi focipálya körül stoplisban a fagyott, novemberi talajon és közben Zinedine Zidane-t vizionáltam magam elé, ahogy Juventus-os mezében fut előttem és integet felém, hogy “csak még egy kört, csak még egy kört!”
 
Tavasszal az áltisis tornatanárom felfigyelt a transzformációra a Cooper-tesztek alkalmával. Már nem tépkedtem a papír cédulákat, amit körönként a kezünkbe nyomott, hanem futottam lelkiismeretesen, ahogy a lábamon kifért. Pár hét múlva el is vitt életem első futóversenyére, ahol 12 évesen 3,6 km-et kellett szaladni egy körzeti futóversenyen.
 
Fogalmam sem volt az egészről, a sulinak egyetlen meze volt, melyen az iskola neve szerepelt, így egy kapusmezben futottam le a távot, ami a térdemig ért (gyanítom a hőelvezető alumínium-ezüst szálak is hiányzott belőle). Nagy hajrában végül második lettem, és kezdetét vette egy közel 12 évig tartó versenysorozat.
 
Küldd el a Te sztoridat, a Te mérföldkövedet és motiválj másokat! Várom az info@futolepes.com e-mail címre!

Vélemény, hozzászólás?