Vásárhelyi Lilla mérföldköve

Mindig is érdekelt a futás. Általános-és középiskolában rendszeresen jártunk kerületi futóversenyekre, gyakran értünk el sikereket. Aztán egy kis szünet következett, hanyagoltam a sportot. Ugyan a konditermi edzések mindig bemelegítő futással kezdődtek, ez sosem haladta meg a 10 percet. Számomra unalmas a szalagon futni, nem köt le.
 
Évi rendszerességgel néha gondoltam egyet, és kedvtelésből elindultam városi futóversenyeken. A legutóbbi nyári esemény alkalmával megismerkedtem kedvenc futópartneremmel, Katival, akivel körülbelül azonos tempóval le is futottuk azt a bizonyos szigetkört. Ez az 5-6 km volt az, amire azt hittem, nekem ideális, több úgyse menne.

Vásárhelyi Lilla - Az én mérföldkövem

Kati meginvitált a Playmax futóklubba, hogy gyarapítsam a csapatlétszámot, és mert minden futni szeretőt szívesen látnak. Már az első edzésen éreztem, hogy ezt szeretni fogom. Jó csapat, kellemes környezet, hozzáértő edző, a végén kellemes fáradtság, így zajlottak le az edzések szépen sorban. Igyekeztem egyet sem kihagyni, vagy ha igen, nyomós indokkal. István edzőnk készséggel válaszol a mai napig minden futással és táplálkozással kapcsolatos kérdésünkre, figyeli hogyan fejlődünk időről-időre. Az edzések változatosak, hamar eltelik az idő, és büszkén megyünk haza, hogy ma is megcsináltuk.
 
Katival elkezdtünk pályán kívül is futni, hogy még változatosabbá tegyük a mozgásformát. Látva őt, hogy milyen kitartó és eltökélt, rám is hatással van, így sokkal jobban megy nekem is. Csak úgy pörögnek a kilométerek, emeltünk is a távon. Míg kezdetben 5 km volt a cél, most már sikerült 8-9 km-t is lefutnom, sőt, legutóbb elértem a 10 km-es álomhatárt is, amire nagyon büszke vagyok. A célom, hogy ezt a 10 kilométeres távot bármikor megerőltetés nélkül le tudjam futni, illetve hogy az 5 km-es táv részidejét percekkel lecsökkentsem. Örülök, hogy a tagja lehetek ennek a futóklubnak, és hogy ezáltal kaptam egy löketet, hogy még kitartóbban küzdjek a céljaimért.
 
Küldd el a Te sztoridat, a Te mérföldkövedet és motiválj másokat! Várom az info@futolepes.com e-mail címre!

Vélemény, hozzászólás?