3+1 ok, hogy edzésnaplót vezess

Kedves Edzésnapló! Ne haragudj, hogy nem jelentkeztem már közel egy hete. Nem volt időm írni, mert bőrkötést kerestem számodra vaterán, és egyébként nem igazán edzettem mostanában.
 
Nah, engedjük ezt el! Leírom röviden, tömören, hogy milyen előnyeid származnak abból, ha van egy naplód, amit nem kell dugdosnod, mint a lopott biciklit a szülők, lakótársak, barátok és barátnők elől, mert a legintimebb dolog a szubmaximális pulzustartományod lesz benne!

naplo-futoknak

1.) Megbízható krónikás!
 
A legfontosabb tulajdonsága, hogy évekkel ezelőtti edzéseket is vissza tudsz keresni és össze tudod hasonlítani, melyik edzésen hány kilométert futottál, milyen időre, mit ettél előtte, mennyi volt az átlag pulzusod futás közben, és a legfontosabb, hogy milyen érzéssel teljesítetted az edzést!
 
2.) Fejben újra lejátszod a meccset!
 
Azzal, hogy edzés után leírod futásod körülményeit, újra lejátszod magadban az eseményeket és szakaszokra bontva láthatod, ha esetleg valamit másképp csináltál, mint szoktál és ezzel jobb, esetleg gyengébb edzést sikerült teljesíteni. Ez minden sportoló számára hasznos! (Szerinted CéRonáldónak is van egy kis notesz a párnája alatt tele számokkal? Szerintem van!)
 
3.) Befigyel a cihológia!
 
Ez sokkal fontosabb, mint gondolnád, hogy hiszem! Narrációra mindenkinek szüksége van. Igen, még nekem is! Szerinted miért kuksolok itt, ahelyett, hogy nézném a Grace Klinikát? 😀 Komolyra fordítva, ha úgy érzed, egy edzés, verseny nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna, akkor a legjobb, ha megbeszéled egy barátoddal vagy leírod az edzésnaplódba, mi volt a probléma, miért nem sikerült. Ugyanez igaz, amikor egy jól sikerült edzést dokumentálsz. Megerősíted a sikert és igyekszel hasonlót produkálni legközelebb.
 
+1.) A lapozható lelkiismeret-furdalás!
 
Ez nagyon egyszerű! Ha nem edzettél, nincs mit írnod az edzésnaplódba. Mi történik, ha huzamosabb ideig nem edzettél (tegyük fel lustaságból) és végre előveszed, hogy lekörmöld a tüdőt tépő mérföldeket? Meglátod a kihagyott napokat, üres lapokat, melyekre maximum szívecskéket, virágokat pingálhatsz. Kellemetlen! Amennyiben kezdő futó vagy, itt lapozhatsz, mert ez teljesen normális, hogy kimarad néhány nap, de ez ritkán lehet több 3-4 napnál.
 
Remélem, sikerült felvázolni, milyen előnyeid származnak az edzésnapló vezetésből! Ha már van naplód, oszd meg velünk kommentben, milyen tapasztalataid vannak! Kövess Facebook-on, hogy azonnal értesülj a tippjeimről, trükkökről, melyek garantáltan hozzásegítenek futóélményed kimaxolásához!

Vélemény, hozzászólás?