Balassa Kati mérföldköve

Sosem szerettem futni, de ennek ellenére kíváncsiságból 2016 áprilisában ellátogattam egy akkor induló futóklubba, „mi bajom lehet” címszóval. Ott ismerkedtem meg Istvánnal, aki azzal az eltökélt szándékkal érkezett, hogy a kezdőkből futót faragjon.
 
Már az első edzésen kiderült, hogy többet tudok futni, mint azt valaha gondoltam volna és ez némi lelkesedéssel töltött el. Azt is tudtam, hogy a heti egy alkalom, amit a futóklub nyújt, hosszú távon nem lesz elég, de az első hetekben még nem éreztem hatalmas kényszert több futóedzés beiktatására. A negyedik héten aztán, egy szombat reggelen rávettem magam és kilátogattam a közeli futópályára. Ez 2016. május 21-én volt.

Balassa Kati mérföldköve

Igazából a kíváncsiság hajtott, egyszerűen fel akartam mérni, hogy egyben mennyit bírok, mivel a keddi közös edzések lényege nem ez volt. A vége 13 kör lett a 400 m-es pályán úgy, hogy 10 kör után 100 m gyaloglásra megálltam erőt gyűjteni a folytatáshoz. Ez hatalmas lelkesedéssel töltött el, így a következő szombaton megismételtem az edzést. Ekkor már konkrét célom volt, mégpedig az, hogy az előző heti teljesítményt megállás nélkül érjem el. Sikerült és ez újabb erőt adott a rendszeres hétvégi futáshoz.
 
Emellett kitartóan látogattam keddenként a futóklubot is, ahol edzői instrukciók mellett, jó társaságban folyt a munka. Ekkor már az esetenként szélsőséges időjárás sem állíthatott meg és a futás lassan része lett az életemnek. Hétről-hétre, szinte észrevétlenül nőttek a megtett kilóméterek, a sikerélmény pedig, hogy egyre többet vagyok képes futni, mindig új erőt adott. Ennek fényében beneveztem a 2016. július 23-i 5próba Rióba versenyre, ahol a Margitszigetet futottuk körbe. Borzalmas rutintalan voltam, a rajtnál húzott magával a tömeg, ami azzal járt, hogy szinte már az első kilométer után kimerültem és iszonyú szenvedések közepette futottam végig a távot. Őszinte leszek, futás közben felmerült bennem, hogy „na én ezt most hagyom abba”…de megcsináltam és 30 percen belülre kerültem 5 km-en, 3 hónap futás után!
 
Ma már a keddi alkalmak mellett a hétvégi futások is konkrét edzésterv alapján zajlanak és jelenleg 10-12 kilómétert futok alkalmanként. Mindezt a nulláról indulva, nem egész fél év leforgása alatt. Minden edzés/verseny újabb kihívást jelent és jó érzéssel tölt el, mikor a saját korlátaimat sikerül átlépnem. Számomra ez az igazi motiváció arra, hogy többé ne hagyjam abba.
 
Küldd el a Te sztoridat, a Te mérföldkövedet és motiválj másokat! Várom az info@futolepes.com e-mail címre!

1 Comment on “

Vélemény, hozzászólás?